Bábovkové muffiny

Během celé doby, co jsem na Novém Zélandu, jsem už několikrát měla chuť na věci, které jsem si dávala doma. 

Co třeba? Kofila, Hořké zlaté polomáčené, Kofola, taťkovo vynikající Bratislavské vepřové plecko, nebo mamčina Bábovka. 

Těch věcí bych mohla jmenovat daleko více. Například když jsem tu byla v práci, sbírala borůvky a najednou jsem ucítila nádhernou vůni Trdelníku. Náhoda? Nemyslím si.

Ale zpátky k tomu, co nás dneska čeká. Jak už jsem psala, dostala jsem chuť na bábovku.

V Gisborne, kde momentálně bydlíme, jsem dostala šanci využívat troubu. Takže si bábovku dneska upečeme. 

Jelikož jsem tu nesehnala správnou formu, rozhodla jsem se upéct bábovku ve formě na muffiny.

Co budeme potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • půl hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • čokoládové čočky
  • Holandské kakao

Pozn. 1 hrnek = 200 ml. 1 prášek do pečiva = 12g (lžíce = 10g).

  • papírové košíčky
  • forma na muffiny

Postup:

Nejprve jsem si v míse smíchala suché suroviny, poté přidala vejce, olej a mléko. Jelikož jsem chtěla bábovku něčím obohatit, přidala jsem do těsta podle chuti čokoládové čočky. 

Nechala jsem si troubu vyhřát na 180 °C a mezitím naplnila papírové košíčky ze 2/3 těstem. Jelikož jsem chtěla muffiny i čokoládové, do druhé poloviny těsta jsem přimíchala podle chuti holandské kakao.

Muffiny jsem pekla při 150 °C zhruba 15-20 minut. Zda byly muffiny hotové jsem poznala podle toho, že jsem do nich píchla dřevěným párátkem. Pokud mi těsto zůstalo na párátku, nechala jsem muffiny dopéct dalších pár minut.

Jednoduchý recept, který zvládne každý.

Přeji dobrou chuť 🙂